Barion Pixel
+

Állatmenhelyek támogatása

Kiss Katalin2021-06-07állatmenhelyekállatmenhelyek

 

ADOMÁNY TERMÉKEK ÉRTÉKESÍTÉSE ÁLLATMENHELYEK TÁMOGATÁSA CÉLJÁBÓL.


Az állatmenhelyek pénzt vagy közvetlenül felhasználható tárgyi adományt tudnak befogadni (pl.: kutyatáp, kennelhez szükséges építőanyagok, stb.). Egy teás- vagy étkészletet nem tudnak elfogadni, mivel nincs lehetőségük értékesíteni, nincs kiépített infrastruktúrájuk, idejük, energiájuk a tárgyak eladására.

Egyéni vállalkozóként Csomagküldő internetes kiskereskedelmi tevékenységet folytatok, webáruház üzemeltetésén keresztül.

Én azt a segítséget tudom felajánlani, hogy közreműködőként az Adományozó felajánlott tárgyát az áruházamon keresztül értékesítem, és az így a tárgy után befolyt teljes összeget átutalom az Adományozó által megjelölt állatmenhely számára. A webáruházban elkülönítetten szerepelnek az adományozott termékek, melyek értékesítése során bevételem nem keletkezik. Az Adományozó felajánlott tárgyának tulajdonképpeni pénzre váltása –azért, hogy elfogadhatóvá váljon a menhely számára –, az én ingyenes munkafelajánlásom a kiválasztott állatmenhelyek részére.

Azok a vásárlók, akik adományterméket vásárolnak, közvetetten hozzájárulnak az adományozás megvalósulásához.

Életszemléletem kialakításához nagymértékben hozzájárult biológia tagozatos gimnáziumi múltam, valamint az egyetemen, a Vadbiológia Tanszéken kialakult látásmódom, ami megmagyarázza, hogy miért gondolom, hogy az embernek felelőssége van a környezetében élő állatok felé.

A webáruházamban az adománytermékeket megjelenőtő képen látható kutya a mi szeretett vizslánk, Athos volt, aki születésétől eltávozásáig, 13 éven keresztül, „harmadik gyermekként” életünk része volt.

Amikor megnyílt a webáruházam, számomra természetes volt, hogy részese legyen új munkámnak is.

 


A TERVEZÉS UTÁN, ARCUL ÜT A VALÓSÁG!

Ahhoz, hogy érthető legyen a történet, vissza kell ugrani a kezdetekhez.

Amikor terveztem a webáruházam kialakítását – és ezt megosztottam ismerőseimmel–, volt közöttük olyan állatszerető, aki azt kérdezte tőlem, tudnék-e Neki segíteni?

Megkérdeztem, miben?

Elmondta, szeretne segíteni egy állatmenhelynek, de nincs rá pénze. Viszont vannak olyan tárgyai, amiket szívesen átadna nekem, hogy a webáruházamon keresztül értékesítsem, és az így befolyó összeg egy részét a kiadásaim fedezésére fordítsam, a többit utaljam át a menhely részére.

Úgy gondoltam, hogy ez egy jó ötlet, és nem láttam akadályát, hogy ezt megvalósítsam. Ellenben szó sem lehet arról, hogy jutalékot számítsak fel ezért.

Az a véleményem, hogy úgy korrekt, ha a felajánlott termék eladási ára 100%-ban kerül átutalásra a menhely számlájára.

Az ötletet elfogadtam, ezután a gyakorlati megvalósítás mezejére léptem!

Még nem voltam egyéni vállalkozó, mikor írtam a NAV-nak, és abban megkérdeztem, hogy lehet ezt jogszerűen végig vinni. Válaszukból kiderült, hogy nem igazán találkoztak még ilyen adományozási formával.

Időközben egyéni vállalkozó lettem, és rögtön jelentkeztem a NAV Mentor programjába. Remélem, hogy a közeljövőben olyan mentort fogok kapni, aki tud segíteni ebben a kérdésben.

Amíg ez a kérdés megnyugtatóan nem tisztázódik, addig a felajánlott adományokat úgy tudom átvenni (csak az áruház profiljába tartozó, környezetvédelmi termékdíjra nem kötelezett termékekről lehet szó), hogy adás-vételi szerződést kötök, és egy jelképes összegért megvásárolom a terméket. Azt értékesítve, az Adományozó által kiválasztott menhely számára átutalom.

 

Bízom abban, hogy idővel megvalósulhat az adományozás ezen formája, a Hatóság megmondja a megvalósítás módját, az állatmenhelyek megérzik segítő szándékomat, az adományozók pedig megtalálják ehhez az utat!

Kapcsolat

  • 2100 Gödöllő, Remsey Jenő krt. 21. 3/9
  • 06302514355
  • info(kukac)kiskattintas(pont)hu

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót.